نكات جديد ثبتي نكات جديد ثبتي .

نكات جديد ثبتي

ثبت شركت توليدي

ثبت شركت توليدي

زماني كه مواد اوليه اي بعد از انجام برخي از فرايند ها به صورت يك كالا و محصول مصرفي وارد بازار مي شود يك توليد صورت گرفته است. توليد ممكن است در حوزه محصولات مصرفي و خوراكي باشد و يا در حوزه حتي يك كارخانه و يا صنعت ديگر به كار گرفته شود. با توجه به بازده بالايي كه توليد در كشور دارد بسياري از افراد متخصص به دنبال ثبت شركت توليدي هستند.

ثبت شركت توليدي از اين جهت اهميت دارد كه باعث مي شود اعتبار توليدات بالاتر برود و مشتريان بسيار بيشتري خواهان استفاده از اين توليدات باشند زيرا پشتوانه يك شخصيت حقوقي را يدك مي كشد. از اين رو بخصوص در دنياي پر رقابت امروز ثبت شركت توليدي از اهميت زيادي برخوردار شده است.

روش ثبت شركت توليدي

براي ثبت شركت توليدي بايد بايد از طريق اداره ثبت شركت ها اقدام كرد. در هر شهر و شهرستان اداره ثبت شركت ها شعبه دارد ولي امروزه براي ثبت شركت توليدي ابتدا بايد از طريق سايت اداره ثبت شركت ها اقدام كرد. براي اين منظور بايد قبل از ارائه درخواست براي ثبت شركت توليدي ابتدا مستندات و مدارك لازم تهيه شده باشد.

مستنداتي مانند اظهارنامه ، اساسنامه، شركت نامه ، تقاضانامه و يا صورتجلسات هيئت مديره و مجمع عمومي موسسين از اين دست مستندات هستند كه بايد بعد از ارائه درخواست ثبت شركت به اداره ثبت شركت ها نيز تقديم شود.

براي ثبت شركت در راستاي توليد يك محصول به غير از موسسه غير تجاري از انواع ديگر قالب ها مي توان استفاده كرد. در اين راستا ثبت شركت سهامي عام عمدتا به درد شركت هاي توليدي خواهد خورد كه نياز به سرمايه بسيار زيادي دارند. مثلا ثبت شركت توليد خودرو و يا توليد مواد پتروشيمي كه به سرمايه زيادي نياز دارد بهتر است به صورت سهامي عام باشد. اين نوع شركت ها مي توانند عمده سرمايه مورد نياز خود را از طريق فروش سهام به عامه به دست بياورند.

ثبت شركت توليدي در قالب شركت با مسئوليت محدود و همچنين شركت سهامي خاص از نوع شركت هايي است كه اغلب براي توليدات كوچك در نظر گرفته مي شود كه نياز دارند به مرور زمان رشد كنند. به صورت كلي بريا ثبت شركت سهامي خاص توليدي به نهايتا سه سهامدار و صد هزار تومان سرمايه نياز است و براي ثبت شركت با مسئوليت محدود توليدي نهايتا به دو شريك و صد هزار تومان سرمايه نياز است.

حتي افرادي كه اعتبار بسيار زيادي دارند و در بين مشتريان خود شناخته شده هستند ممكن است ثبت شركت تضامني توليدي را در نظر بگيرند كه به راحتي خود را به مشتريان خود معرفي نمايند چرا كه نام فرد در عنوان شركت ديده مي شود. اين افراد مي توانند با مشاركت با ديگر افراد در قالب شركا سهامي شركت مختلط سهامي توليدي و با مشاركت شركا با مسئوليت محدود شركت مختلط غير سهامي راه اندازي كنند.

 حتي اگر هدف تامين خواسته ها و يا ايجاد اشتغال زايي براي قشر خاصي باشد و يا هدف تامين نيازهاي يك جامعه مشخص در منطقه اي خاص باشد يكي از بهترين روش ها براي راه اندازي و ثبت شركت توليدي، مي تواند ثبت شركت تعاوني توليدي باشد.

به صورت كلي براي ثبت شركت توليدي مي توان از هر قالبي استفاده كرد. بعد از تشكيل مجمع عمومي موسسين و هيئت مديره اوليه و مشخص شدن نفرات مسئول در شركت يعني مديران بايد مستندات شركت آماده شود و درخواست ثبت شركت متناسب با قالب در نظر گرفته شده به اداره ثبت شركت ها داده شود تا شركت با طي كردن مراحل قانوني و آگهي شدن در روزنامه رسمي ثبت شود.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ساعت: ۱۱:۲۵:۰۴ توسط:نكات جديد ثبتي موضوع: نظرات (0)

ثبت شركت دانش بنيان مناسب چه افرادي است؟

ثبت شركت دانش بنيان مناسب چه افرادي است؟

در سال هاي اخير ثبت شركت دانش بنيان به يكي از كليدي ترين روش ها توسعه اقتصادي در كشور تبديل شده است و حمايت هاي زيادي كه از اين شركت ها توسط دولت انجام مي گيرد باعث شده تا بسياري از افراد با ايده هاي ناب و مناسب به فكر راه اندازي شركت دانش بنيان باشند.

به صورت كلي شركت هاي دانش بنيان در راستاي هم افزايي علم و صنعت و به منظور تقويت رويكرد اقتصاد دانش بنيان و با هدف ارائه دانش و علم مورد نياز به اقتصاد و صنعت شكل مي گيرند و عمدتا با پشتوانه نوآوري و اختراع همراه هستند، به شكلي كه ثبت شركت دانش بنيان اغلب براي تجاري سازي ايده ها و اختراعات و يا نتايج حاصل از تحقيق و توسعه در زمينه هاي طراحي و توليد و بهينه سازي كالا و خدمات انجام مي شود.

همانطور كه از نام اين شركت ها مي توان به خوبي حدس زد، شركت دانش بنيان صاحب عنصري به نام علم و دانش است كه مركزيت و محوريت اين شركت ها را شكل مي دهد. در واقع شايد اغلب شركت هاي تجاري با هدف راه اندازي كسب و كارهايي باشد كه قبلا هم وجود داشته و يا الگو برداري از ديگر شركت ها با مزيت هاي رقابتي ويژه خودشان مي باشد. اما شركت دانش بينان يك محور اصلي دارد و آن هم دانش است كه با تكيه بر تحقيق و توسعه و اختراع و نوآوري به صنعت و اقتصاد كمك مي كند. 

بنابراين ممكن است افرادي كه دنبال ثبت شركت دانش بنيان هستند نه زمين، نه ماشين آلات و دستگاه صنعتي خاص و يا حتي تجهيزات ويژه اي نياز داشته باشند و تنها با تكيه بر تخصص هاي علمي، دانش و نوآوري هاي علمي و پژوهشي خود صاحب مزيتي هستند كه مي تواند در روند توسعه اقتصادي، پيشرفت صنعتي با ارائه خدمات تخصصي و علمي در قالب مشاوره، انجام پژوهش هاي كليدي در حوزه هاي خاص، توليد محصولات به روش هاي كاملا جديد و دانش محور مانند محصولات با فناوري هاي نوين، ارائه خدمات كارآفريني اجتماعي  و شركتي، نظارت بر پروژه هاي پژوهشي و يا اجرايي و مشاوره اي،  تبديل فرصت ها به مزيت رقابتي و تهديد ها به فرصت ها، توسعه محصولات يك سازمان و غيره به شركت ها، صنايع و اجتماعي كمك كند.

ثبت شركت از نوع دانش بنيان هر چند بايد در اداره ثبت شركت ها انجام شود اما به صورت كلي مي تواند رويكرد منطقه اي، كشوري و يا جهاني داشته باشد. افرادي كه به دنبال ثبت شركت دانش بنيان هستند اهداف متفاوتي را در سر دارند كه ممكن است يك تا چندين هدف را پوشش دهد و به اقتصاد ملي و كشوري كمك زيادي بكند.

عمده ترين اهداف براي ثبت شركت دانش بنيان را مي توان اهداف زير دانست:

-         توليد و يا جذب ايده هاي نوين به منظور تجاري سازي و تبديل به محصول و مشاغل جديد

-         كمك به صنايع و توليدات و يا خدمات به صورت هم افزايي علم و دانش

-         تجاري سازي يك تا چندين يافته پژوهشي و علمي و تحقيقاتي

-         كمك به محققان و دانش آموختگان براي توانمند شدن و ورود به كسب و كارها

-         توليد فناوري هاي برتر و يا حمايت و هدايت نوآوري ها و اختراعات به سمت توليدات جديد

-         ايجاد زمينه هاي به كار گيري و استفاده از تخصص هر چه بيشتر دانش آموختگان و دانشگاهي ها در كسب و كار ها

-         ارتقا فرهنگ و روحيه كار آفريني و ...

بنابراين يك شركت دانش بنيان با تكيه بر دانش، پژوهش و تحقيق به صنعت كمك مي كند و ديدگاه نوآوري دارد و از اين جهت به كشور و توسعه اقتصادي كمك مي كند.

 

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ساعت: ۱۱:۱۳:۱۳ توسط:نكات جديد ثبتي موضوع: نظرات (0)

تفاوت علامت تجاري و اسم تجاري چيست؟

تفاوت علامت تجاري و اسم تجاري چيست؟

شهرت برند يا علامت تجاري در تمايز دادن به كالا ها و توليدات و يا خدمات يك شركت يا شخصيت حقيقي امروزه به حدي شده است كه فرايندي رقابتي در بازار، بخصوص با ورود به دنياي بازارهاي ديجيتال شده است. مردم امروزه كمتر فرصت خريد دارند و با شهرت يك محصول يا توليد كننده و در دنياي مجازي محصول و خدمت خود را انتخاب مي كنند و به همين دليل است كه ثبت برند و يا ثبت علامت تجاري و اسم تجاري اهميت بيش از پيش پيدا كرده است.

عدم شناخت كافي برخي از شخصيت هاي حقيقي و حقوقي از نام تجاري يا اسم تجاري و علامت تجاري باعث شده تا اشتباهاتي در خصوص ثبت برند به وجود بيايد.

از ديدگاه حقوقي و قانوني اسم يا نام تجاري يا علامت تجاري متفاوت است و هر دو داراي آثار و احكام حقوقي و قانوني متفاوتي هستند. عدم شناخت عرف باعث شده تا در ادبيات تجاري بعضا اين دو در جاي يكديگر به كار گرفته شوند و يا به جاي هم نگارش شوند.

نام تجاري يا اسم تجاري نامي است كه يك تاجر، فروشنده، توليد كننده و غيره براي فعاليت خود انتخاب مي كند. نام تجاري در زمان ثبت شركت نيز اهميت دارد. يعني زماني كه فرد به دنبال انتخاب نام براي شركت خود مي گردد در واقع در تلاش براي انتخاب نام تجاري يا اسم تجاري است. اما برند يا علامت تجاري يك تصوير، نماد، لوگو و از اين دست است كه همان نام تجاري يا شخصيت تجاري آن را بدون الگو برداري و تقليد از ديگر برند ها ايجاد مي كند تا به واسطه آن بتواند محصولات و خدمات خود را به جامعه و مشتريان معرفي كند و خود را نسبت به ديگران بخصوص افراد و شركت هايي كه توليدات مشابه دارند متمايز كند.

بنابراين هدف از ثبت اسم تجاري، ثبت شركت، دريافت جواز صنفي و از اين دست است و به برند تجاري يا علامت تجاري كه معرف محصولات و خدمات همان شركت است كاملا متفاوت است. هر چند برخي از همان نام تجاري خود براي انتخاب نام برند خود استفاده مي كنند. اما به صورت كلي با ثبت نام تجاري براي بنگاه و تجارت خود نام انتخاب مي كند و با ثبت برند، براي محصولات و خدمات خود نام و يا شناسنامه تهيه مي كند.

بنابراين پر واضح است كه يك كسب و كار تنها مي تواند يك نام تجاري داشته باشد اما همان كسب و كار مي تواند صاحب چندين برند يا علامت تجاري باشد. مثلا يك توليد كننده مبلمان را در نظر بگيريد. اين توليد كننده چه در قالب شخصيت حقيقي و يا حقوقي تنها يك عنوان براي كسب و كار خود دارد اما ممكن است سه برند متفاوت براي توليدات خود مثلا ميزهايي با تنوع خاص و يا مبلمان هايي با ساختارهاي متفاوت انتخاب كند.

هم ثبت نام تجاري و هم ثبت برند تجاري اهميت زيادي دارد و هر كدام قوانين خاص خود را دنبال مي كند. مثلا براي ثبت نام تجاري نبايد از نام ها و عناويني استفاده شود كه موجب تشويش اذهان عمومي شود و يا باعث فريب مشتري نسبت به كيفيت و يا مبدا محصولات شود. همچنين نام بايد سه سيلابه بوده و استفاده از برخي از نام ها و عناوين در اسم تجاري مي تواند عواقب حقوقي داشته باشد.

همچنين براي ثبت علامت تجاري بايد قوانيني مانند عدم تشابه تصوير برند، عدم استفاده از نام هاي دولتي و بين المللي حكومتي، عدم الگو برداري و غيره رعايت شود. توصيه مي شود به منظور ثبت علامت تجاري و يا اسم تجاري از مشاوران خبره كمك بگيريد.

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ساعت: ۰۲:۲۱:۴۳ توسط:نكات جديد ثبتي موضوع: نظرات (0)

اعتراض به علامت تجاري ثبت شده يا تقاضا شده

اعتراض به علامت تجاري ثبت شده يا تقاضا شده

گاها ممكن است ثبت علامت تجاري توسط يك بنگاه اقتصادي و يا شخصيت حقيقي و يا حقوقي به دلايلي مورد اعتراض فردي ديگر باشد. از اين دست موارد مي توان به ثبت علامت تجاري يك شركت يا بنگاه اقتصادي توسط يك شركت ديگر نام برد كه به دليل عدم ثبت برند توسط مالك قبلي اين اتفاق افتاده باشد و يا ممكن است برند ثبت شده قبلا توسط يك فرد ديگر طراحي شده و در شرف ثبت برند مورد تقاضا براي ثبت باشد. همچنين ممكن است موضوع برند براي ثبت به شكلي باشد كه بتواند به محصولات و خدمات يك فرد ديگر به دليل تشابهي كه دارد و يا اصالتي كه به اشتباه ادعا مي كند، خدشه وارد نمايد و موجب خسارت و زيان برند يا شخصيت تجاري ديگري شود.

 دليل اصلي آگهي شدن موضوع ثبت برند اين هم در دو مرحله در اصل همين است. اينكه اگر كسي فكر مي كند به برند او آسيبي وارد خواهد شد و يا برند ثبت شده متعلق به او است، بتواند اعتراض كند.

مطابق با ماده 16 قانون ثبت علائم و اختراعات اگر كسي به هر يك از دلايل فوق و يا دلايل ديگر نسبت به ثبت علامت تجاري ادعا و اعتراضي داشته باشد مي تواند براي ارائه ادعا و درخواست خود اعتراض كند. به صورت كلي مطابق با اين بند از قانون اشخاص زير مي توانند براي ادعا و اعتراض به ثبت برند اقدام نمايند:

-         اشخاصي كه برند يا علامت تجاري ثبت شده را متعلق به خود مي دانند

-         اشخاصي كه ادعا دارند برند ثبت شده مشابهت زيادي به برند آنها دارد و مي تواند مصرف كننده و يا مشتريان آنها را اغفال و يا دچار گمراهي كند.

در هر دو صورت فوق اگر مدعي فردي باشد كه قبلا برند به نام او به ثبت نرسيده باشد بايد براي ارائه ادعا و اعتراض خود مطابق با قوانين ثبت برند، ابتدا تقاضاي ثبت برند بكند و تمامي هزينه هاي ثبت برند و مخارج مرتبط با آن را نيز پرداخت نمايد.

دادگاه عمومي تهران به عنوان مرجع رسيدگي به اعتراضات به ثبت برند شناخته مي شود. حتي اگر در ديگر مناطق كشور نسبت به ثبت برند اعتراض شده باشد باز هم دادگاه عمومي تهران به اين موضوعات رسيدگي خواهد كرد.

لازم به ذكر است كه هر شخصيتي كه به ثبت برندي اعرتاض داشته باشد تنها تا سي روز پس از تاريخ انتشار آگهي ثبت برند بايد اعتراض خود را در خصوص عدم رعايت قانون به اداره مالكيت صنعتي ( مالكيت معنوي) تسليم كند.

اداره مالكيت معنوي پس از دريافت اعتراض:

-         ابتدا رونوشت اعتراض مدعي را به متقاضي قبلي ثبت برند ارسال خواهد كرد و فرصتي 20 روزه به او خواهد داد تا در خصوص اين اعتراض نظر خود را ارائه كند. متقاضي بايد استدلال خود را به اداره مالكيت معنوي ظرف اين مدت ارائه نمايد. بنابراين اگر اين استدلال اتفاق نيافتد، تقاضاي ثبت برند او مسترد مي شود و اظهارنامه او راكد شده و از اعتبار ساقط مي شود.

-         اگر اين استدلال توسط متقاضي ثبت برند قبلي ارائه شود، استدلال ارائه شده در اختيار معترض قرار مي گيرد. در اين زمان نظرات و ادعاهاي دو طرف بررسي مي شود و نهايتا تصميم گيري مي شود كه نسبت به ثبت برند و يا رد آن چه اقدامي بايد انجام شود.

لازم به ذكر است كه در صورت ثبت برند توسط اداره مالكيت معنوي و پس از مدتي اگر فردي نسبت به برند ثبت شده اعاتراض داشته باشد نيز مي تواند نسبت به اين موضوع با ارائه مدارك معتبر و قانوني نسبت به دادگاه عمومي تهران اقدام نمايد و در صورت تاييد حتي در صورت ثبت، قانون گواهينامه ثبت شده برند را ابطال خواهد كرد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ساعت: ۰۴:۴۰:۵۰ توسط:نكات جديد ثبتي موضوع: نظرات (0)

اجازه بهره برداري از برند يا علامت تجاري

اجازه بهره بررداري از برند يا علامت تجاري

مهم ترين دليل براي ثبت برند يا علامت تجاري اين است كه اجازه بهره برداري و استفاده از برند تنها منحصر به فرد ثبت كننده برند باشد. در اصل هدف اصلي ثبت برند اين است كه شخصي كه برند را ثبت مي كند به عنوان مالك برند شناخته شود تا هيچ فرد حقيقي و يا حقوقي ديگري اجازه نداشته باشد بدون اينكه با صاحب برند هماهنگ كند از اين برند براي مقاصد خود استفاده كند. اگر چنين اتفاق افتاد تنها زماني مي تواند صاحب برند نسبت به اين موضوع معترض شود و حتي به دادگاه شكايت خود را ارائه نمايد كه از قبل نسبت به ثبت علامت تجاري اقداك كرده باشد و گواهينامه ده ساله برند را در دست داشته باشد.

در اين زمان است كه دادگاه به نفع دارنده برند يا مالك برند راي خواهد داد و فردي كه به برند با استفاده بدون مجوز و يا استفاده از برند مشابه ضربه وارد كرده باشد بايد خسارت اين اتفاق را بپردازد.

در قانون تجارت اين حق قه صاحب برند داده شده است كه حق بهره برداري از برند يا علامت تجاري را به ديگري نيز بدهد. در واقع برند يك دارايي تلقي مي شود و اين دارايي قابل واگذاري، فروش، اجازه و يا انحصار است.

براي اينكه فرد ديگري بتواند حق بهره برداري از برند را داشته باشد صاحب برند بايد طبق قراردادي كه بايد در اداره مالكيت معنوي نيز به ثبت برسد، اين حق بهره برداري از علامت تجاري را داده به ديگري داده باشد.

اگر مالك برند تنها حق بهره برداري را به شخص يا اشخاص ديگر بدهد همچنان مالك برند محسوب مي شود و تنها موافقت كرده است كه شخص يا اشخاص ثالثي از كل و يا بخشي از علامت تجاري ثبت شده به نام او استفاده كنند. براي اين كار معمولا قراردادي تنظيم مي شود و حق امتياز استفاده از كل يا بخشي از برند به ديگري داده مي شود و در اين توافقنامه بايد رضايت مالك برند براي استفاده و حدود استفاده يا بهره برداري از علامت تجاري قيد شود.

اجازه بهره برداري از برند توسط مالك برند تنها زماني اتفاق خواهد افتاد كه قبلا صاحب برند نسبت به ثبت قانوني برند اقدام كرده باشد و صاحب قانوني برند تلقي شود.

همچنين براي دادن اجازه بهره برداري از برند بايد مفاد ماده 44 قانون ثبت علامت تجاري در نظر گرفته شود. طبق اين ماده اجازه بهره برداري از برند زماني معتبر خواهد بود كه در قرارداد بهره برداري تمركز و كنترل موثر بر كيفيت و مرغوبيت كالا و ارائه خدمات ديده شده باشد در غير اينصورت و يا اگر طبق مفاد قرارداد كنترل موثر بر كيفيت انجام نشود، اين قرارداد از اعتبار ساقط خواهد بود.

به غير از موضوع ثبت علامت تجاري كه بايد در اداره مالكيت معنوي به ثبت رسيده باشد هرگونه قرارداد جانبي در خصوص برندهاي ثبت شده و يا حتي موضوعاتي مانند ثبت اختراع، ثبت طرح هاي صنعتي و غيره نيز بايد در اداره مالكيت معنوي به ثبت برسد. اداره مالكيت معنوي بعد از بررسي قوانين مرتبط با آن، نسخه اي از قرارداد را به صورت محرمانه بر روي پرونده ثبت برند لحاظ خواهد كرد ولي اجازه بهره برداري آن بايد در روزنامه رسمي و يك روزنامه كثيرالانتشار آگهي شود.

 




برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ساعت: ۱۱:۳۰:۱۲ توسط:نكات جديد ثبتي موضوع: نظرات (0)

كد اقتصادي چيست؟

كد اقتصادي چيست؟

پس از ثبت شركت در اداره ثبت شركت ها، بايد مالكين شركت و يا نماينده قانوني آنها با تشكيل پرونده در اداره  امور مالياتي كد اقتصادي شركت را دريافت كند. كد اقتصادي به صورت كلي يك كد دوازده رقمي است كه به عنوان كد مالياتي نيز شناخته مي شود. اين كد البته تنها خاص بنگاه هاي حقوقي مانند شركت ها نيست و هر شخصيت حقيقي فعال در تجارت كشور نيز ملزم است كه براي دريافت كد اقتصادي از سازمان امور مالياتي اقدام كند.

پس از ثبت شركت در اداره ثبت شركت ها، هر يك از شركت ها تنها 2 ماه پس از ثبت نهايي شركت فرصت خواهند داشت تا با حضور در اداره دارايي كه در حوزه فعاليت شركت آنها است ، نسبت به تشكيل پرونده مالياتي و اخذ كد اقتصادي اقدام نمايند.

اهميت كد اقتصادي بسيار زياد است. در واقع اگر براي ثبت شركت اقدام كرده باشيد و در فرصت تعيين شده براي دريافت كد اقتصادي اقدام نكنيد، عملا شركت شما فاقد اعتبار خواهد بود. كد اقتصادي در تمامي قراردادها و فاكتورهاي شركت و يا صنف و شخص حقيقي بايد قيد شود و بدون وجود اين كد اقتصادي تمامي قرارداد هاي شركت فاقد اعتبار خواهند بود و از اين رو ديگر شركت ها و نهادها نيز نمي توانند با اين شركت وارد قرارداد شوند.

براي اخذ كد اقتصادي بايد بعد از ثبت شركت ( اشخاص حقوقي) براي تشكيل پرونده دارايي يا مالياتي به اداره دارايي محل فعاليت شركت مراجعه شود. قبل از آن بايد نماينده شركت در وب سايت  tax.gov.ir يك پيش ثبت نامي انجام داده باشد. در اين زمان حوزه مالياتي او تعيين مي شود. همچنين بايد پيش ثبت نام ارزش افزوده نيز انجام شود و مدارك تحويل داده شود و آدرس به درستي قيد شود. سپس با در دست داشتن شماره، كد واحد مالياتي ارزش افزوده بايد به حوزه ارزش افزوده مراجعه شود و نهايتا با وارد كردن تمامي شماره هاي پرونده در سامانه ثبت نام كد اقتصادي مي توانيد پرونده خود را نهايي و كد اقتصادي را دريافت كنيد. لازمه تعيين حوزه مالياتي حضور در اداره مالياتي است. با ارائه آدرس محل فعاليت مي توانيد ضمن دريافت حوزه مالياتي ، مميز مالياتي خود را نيز پيدا كنيد.

براي دريافت كد اقتصادي به مدارك زير نياز خواهيد داشت:

-         اساسنامه و يا شركت نامه شركت

-         كپي مدارك شناسايي مديران شركت يعني كارت ملي و شناسنامه

-         سند مالكيت و يا اجازه نامه محضري مربوط به محل فعاليت شركت

-         يك نسخه از قبض تلفن

-         تكميل دفترچه اي به نام دفترچه ثبت نام اشخاص حقوقي

-         نمونه مهر شركت

-         پرداخت دو در هزار سرمايه

-         گواهي امضا در دفترخانه رسمي

در پايان خاطر نشان مي شود كه براي اخذ كد اقتصادي الزامي به ثبت شركت نيست و همه افراد حقيقي نيز بايد براي فعاليت تجاري خود كد اقتصادي دريافت كنند.

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ساعت: ۰۳:۳۵:۰۵ توسط:نكات جديد ثبتي موضوع: نظرات (0)

اهميت و ضرورت ثبت شركت

اهميت و ضرورت ثبت شركت

موضوع ثبت شركت به عنوان يكي از استراتژيك ترين تصميمات در جريان زندگي بسياري از كسب و كارها ديده مي شود. بسياري از افرادي كه موفق شده اند در عرصه هاي تجاري و بازرگاني نام هاي پر آوازه اي براي خود به دست بياورند روزگاري نه چندان دور يك تصميم مهم براي ثبت شركت گرفته اند. صرف نظر از اينكه فعاليت هاي شركت در تمامي ابعاد مالي، تجاري، حقوقي، اجرايي و يا حتي بيمه اي و پرسنلي به صورت حرفه اي و معتبرتر انجام مي شود امروزه ثبت شركت را بايد به عنوان يك ضرورت به شمار آورد.

از مهم ترين دلايلي كه اهميت و ضرورت ثبت شركت را نشان مي دهد مي توان به موارد زير اشاره كرد:

-         افزايش اعتماد مشتريان و داشتن يك مزيت رقابتي بسيار قدرتمند

-         ثبت برند حقوقي و توانايي برند سازي و افزايش ضريب شانس نفوذ و رسوخ در بازار

-         امكان اخذ كد كارگاهي براي و به دنبال آن استفاده از خدمات بيمه تامين اجتماعي براي خود و كاركنان

-         امكان حضور در مناقصات و مزايده هاي شركت هاي بزرگ داخلي و بين المللي

-         امكان حضور در نمايشگاه هاي خاص و شناخته شده

-         افزايش شانس براي فعاليت و همكاري با شركت هاي بزرگ دولتي و بين المللي

-         كسب امتياز ويژه براي كار با سرمايه گذاران بزرگ

-         امكان افزايش سهام و يا توان مالي شركت با استفاده از فروش سهام و يا افزايش شريك

-         امكان فعاليت در حوزه هاي مختلف تجاري مرتبط با موضوع فعاليت شركت در ابعاد گسترده تر

-         رسيمت پيدا كردن كليه فعاليت ها و قراردادهاي كاري شركت

-         امكان شراكت با ديگر شركت هاي بزرگ داخلي و بين المللي

-         امكان استفاده از حمايت هاي دولتي

بنابراين يكي از بزرگ ترين اقدامات استراتژيك كسب و كارها در دنياي پر رقابت امروزي را مي توان ثبت شركت در حوزه هاي مختلف تجاري دانست. جالب است بدانيد كه حتي كسب و كارهاي اينترنتي نيز با ثبت شركت اعتماد بيشتر مشتريان را براي خود به دست مي آورند.

 

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۰۵:۴۲ توسط:نكات جديد ثبتي موضوع: نظرات (0)

در چه شرايطي نياز به ثبت شركت داريم؟

در چه شرايطي نياز به ثبت شركت داريم؟

اصولا شرايط مختلفي مي تواند ما را به اين نتيجه برساند كه بايد براي فعاليت خود اقدام به ثبت شركت بكنيم. هر چند الزام مشخصي در قانون براي ثبت شركت ديده نشده است مگر اينكه شركتي تشكيل شده باشد ولي ثبت نشده باشد كه در اين حالت طبق ماده 195 قانون تجارت ايران ثبت اين نوع شركت ها الزامي است و مراجع ذي صلاح مي توانند در صورت مشاهده اين نوع فعاليت ها در قالب شركت از فعاليت آنها جلوگيري كنند.

اما به صورت كلي معمولا شرايطي مانند تجاري سازي يك ايده و يا توليد با توان و ميزان زياد، لزوم مشاركت با افراد براي فعاليت هاي مرتبط و يا داراي موضوعيت نزديك و غيره مي توان ما را به اين نتيجه برساند كه براي فعاليت خود نياز است كه شركت ثبت كنيم.

ثبت شركت مي تواند به دلايل بسيار زيادي براي ما لازم باشد:

-         ثبت شركت مي تواند به افراد شخصيت حقوقي داده و باعث شود تا با وجهه و اعتبار بسيار بيشتري در حوزه كاري خود فعاليت كنند.

-         ثبت شركت مي تواند به تامين سرمايه مورد نياز براي راه اندازي يك كسب و كار بزرگ و حرفه اي به افراد كمك كند. يا حتي مي تواند به عنوان يك راه بسيار عالي براي تامين كمبود سرمايه از طريق فروش سهام باشد.

-         افرادي كه به دنبال داشتن برند حقوقي و ثبت برند حقوقي براي مقاصد مختلفي مانند ورود به بازارهاي رقابتي محصولي خاص هستند مي توانند با ثبت شركت و سپس ثبت برند حقوقي در بازار مورد نظر براي خود نام و آوازه اي دست و پا كنند.

-         براي حضور در نمايشگاه هاي بين المللي و يا داخلي معتبر داشتن شخصيت حقوقي با ثبت شركت مي تواند بسيار مفيد باشد.

-         براي تجاري سازي ايده هاي مختلف و يا اختراعات مي توان با ثبت يك شركت و به دنبال آن استفاده از حمايت هاي دولتي و پشتوانه هاي دولتي مانند انواع وام ها و تسهيلات اقدام كرد.

-         به منظور توسعه كسب و كار فردي به كسب و كارهاي حرفه اي و چند بخشي با استفاده از دانش و تخصص شركا و يا كاركنان مي توان از ترفند ثبت شركت استفاده كرد. در اين حالت مي توان در قالب ثبت شركت با افراد مورد نظر شراكت كرد و يا با استخدام افراد داراي مهارت مورد نياز در قالب ثبت شركت بر دامنه فعاليت خود افزود.

-         با ثبت شركت و سپس دريافت كارت بازرگاني مي توان با تكيه بر اعتبار شركت در حوزه هاي مختلفي مانند فعاليت هاي بازرگاني خارجي، واردات و صادرات و يا ورود و خروج كالا و موارد اوليه از مناطق ويژه اقتصادي مبادرت كرد.

آنچه كه مسلم است ثبت شركت مي تواند در بسياري از جهات ديگر نيز مفيد واقع شود. ثبت شركت يك اقدام بسيار مهم است كه مي تواند آغاز راهي نو با صدها ايده و خلاقيت براي افراد باهوش تجاري بالا باشد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۲۶:۲۷ توسط:نكات جديد ثبتي موضوع: نظرات (0)

براي ثبت شركت به چه اندازه سرمايه نياز داريم؟

براي ثبت شركت به چه اندازه سرمايه نياز داريم؟

يكي از مهم ترين سوالات افرادي كه خواهان ثبت شركت هستند ميزان سرمايه مورد نياز براي ثبت شركت است. در واقع اين نگراني باعث شده است كه برخي گمان كنند راه اندازي و ثبت يك شركت ممكن است براي آنها هزينه زيادي به همراه داشته باشد و اين در حالي است كه ثبت شركت يك فرايند بسيار كم هزينه است با وجود اينكه سود و اعتبار زيادي براي صاحبين شركت به همراه دارد.

به صورت كلي اگر بخواهيم مطابق با قانون بررسي كنيم انواع شركت تجاري تعريف شده در قانون تجارت ايران ميزان سرمايه متفاوتي براي ثبت نياز دارند. بر اين اساس مي توان ميزان سرمايه مورد نياز براي ثبت شركت را در هر يك از قالب هاي حقوقي تعريف شده به شكل زير عنوان كرد:

-        شركت سهامي خاص:

براي ثبت شركت سهامي خاص تنها به 100.000 تومان سرمايه نياز داريد. يعني اگر حداقل سه شريك در نظر بگيريم براي ثبت اين شركت هر شريك بايد حدود 35000 تومان سرمايه در نظر بگيرد. هر چند هر چه ميزان سرمايه بيشتر باشد اعتبار شركت بالاتر خواهد بود اما آنچه در قانون آورده شده است و براي ثبت شركت سهامي خاص لازم است، همين 100 هزار تومان است كه در ضمن 35 درصد از آن الزاما در زمان ثبت شركت بايد تاديه شود.

-        شركت سهامي عام:

براي ثبت شركت سهامي عام به 500.000 توان سرمايه اوليه نياز داريد كه با در نظر گرفتن حداقل 5 نفر شريك مي توان براي هر شريك 100 هزار تومان متصور شد. در ضمن براي اين شركت نيز بايد در بدو ثبت شركت حداقل 35 درصد آن را الزاما تاديه كرد.

-        شركت تضامني و نسبي:

شركت هاي تضامني و نسبي از نوع شركت هاي اشخاص هستند، يعني اين نوع شركت ها اعتبار خود را از نام شركا دريافت مي كنند و تنها بايد نام فرد يا افرادي در عنوان شركت ديده شود و ميزان مشخصي از سرمايه اوليه براي ثبت شركت تضامني و نسبي ديده نشده است.

-        شركت با مسئوليت محدود:

براي ثبت شركت با مسئوليت محدود نيز به 100 هزار تومان درست مثل شركت سهامي خاص نياز داريد با اين تفاوت كه در شركت با مسئوليت محدود الزامي به تاديه 35 درصد نيز نداريد و تنها بايد مدير عامل تعهد دهد كه در زماني مشخص سرمايه شركت را به حساب شركت واريز مي كند.

-        شركت هاي مختلط سهامي و مختلط غير سهامي

براي ثبت شركت مختلط سهامي و مختلط غير سهامي نيز تعريف مشخصي براي حداقل سرمايه مورد نياز براي ثبت شركت در قانون آورده نشده است. بنابراين مي توان بدون سرمايه اوليه براي ثبت اين نوع شركت ها نيز اقدام كرد.

-        شركت تعاوني

ثبت شركت تعاوني در دو حالت عام و خاص صورت مي گيرد. براي ثبت شركت تعاوني خاص بايد سهامداران حداقل 1 ميليون تومان و براي ثبت شركت تعاوني عام حداقل 10 ميليون تومان سرمايه در نظر بگيرند.

-        موسسه غير تجاري

ثبت موسسه غير تجاري نيز نيازمند مبلغ مشخصي از سرمايه براي ثبت طبق قانون نمي باشد.

لازم به توضيح است كه منظور از سرمايه براي ثبت شركت ميزان آورده و يا مبلغي است كه به حساب شركت بايد شركا واريز كنند و به ازا آن سهام و يا سهم الشركه دريافت مي كنند و شامل هزينه هاي ثبت شركت نمي شود. هر چند هزينه هاي ثبت شركت نيز بسيار ناچيز است و به نسبت سود و اعتباري كه شركت مي تواند براي افراد به همراه داشته باشد بسيار مقرون به صرفه است.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۲۰:۱۳ توسط:نكات جديد ثبتي موضوع: نظرات (0)

نحوه راه اندازي يك شركت تجاري

نحوه راه اندازي يك شركت تجاري

يكي از بهترين راه هاي دستيابي به مزيت رقابتي و رشد روز افزون در دنياي پر رقابت و چالشي امروزه كسب و كارها داشتن يك شخصيت حقوقي است. در واقع مشتريان اغلب به دنبال كسب و كارهايي هستند كه اعتبار زيادي دارند و مي توانند رد جو بي اعتمادي كه اين روزها در برخي از بازارها وجود دارد با خيال راحت از آنها خريد و يا با آنها وارد معامله شوند. به همين دليل بسياري از افراد ثبت شركت را به عنوان يك فرصت تلقي مي كنند تا از اين راه به دل مشتري راه پيدا كرده و اعتماد او را جلب كنند.

اما براي ثبت شركت بايد اقداماتي را انجام داد تا بتوان يك شركت معتبر را راه اندازي كرد. به عبارت ديگر ثبت شركت بدون انجام برخي از اقدامات قانوني و طي نمودن برخي از فعاليت ها عملا امكان پذير نيست. به همين دليل به صورت اختصار در ادامه فرايند هاي ثبت شركت را براي شما تشريح خواهيم كرد:

-         در درجه اول بايد موضوع فعاليت شركت را مشخص كنيد. در واقع موضوع فعاليت شركت همان فعاليت اصلي و احتمالا ساير فعاليت هاي پشتيبان و مكملي است كه براي فعاليت خود در نظر داريد.

-         در گام بعدي براي ثبت شركت بايد شريك داشته باشيد كه براي اين منظور بايد با افراد معتمد ترجيحا قرارداد همكاري و يا شراكت داشته باشيد.

-         در مرحله بعدي بايد اگر موضوع مورد نظر شما نياز به مجوز دارد، مجوز را از سازمان مورد نظر دريافت كنيد.

-         مرحله بعدي ثبت شركت، انتخاب قالب ثبت شركت است. در واقع اغلب فعاليت ها در نوع خاصي از قالب هاي شركت هاي تجاري بهتر جواب مي دهند كه اين قالب بايد هوشمندانه انتخاب شود.

-         سپس بايد با شركا خود تصميم بگيريد كه چه ميزان سرمايه براي راه اندازي شركت براي شما مي تواند مفيد باشد. در شركت هايي كه سرمايه حرف اول را براي اعتبار شركت مي زند هر چه سرمايه بيشتري تاديه شود اعتبار شركت بالاتر خواهد بود. البته اغلب شركت با 100 هزار تومان و يا حتي بدون سرمايه اوليه قابل ثبت مي باشند.

-         در گام بعدي كه اولين اقدامات جدي شركا در قالب شركت خواهد بود بايد مجمع عمومي موسسين كه جلسه اي با حضور موسسن اوليه است تشكيل شود و صورتجلسه اي تنظيم و مستندات شركت يعني اساسنامه ، شركت نامه، اظهارنامه و تقاضانامه و غيره تنظيم و توسط همگي امضا شود و  در ضمن بايد اعضا هيئت مديره نيز تعيين شوند.

-         مرحله بعدي تشكيل هيئت مديره و تنظيم شروح وظايف است.

-         نهايتا آماده سازي مدارك براي ثبت شركت و ارسال به همراه تقاضانامه براي ثبت شركت به اداره ثبت شركت ها و معرفي نماينده و يا وكيل تام الاختيار براي ثبت شركت

-         ثبت شدن شركت و آگهي شركت

-         دريافت كد اقتصادي و تمام

شرايطي كه توضيح داده شد به صورت بسيار مختصر و مروري شرايط و نحوه راه اندازي يك شركت تجاري را بيان كرد. هر چند اين مراحل هر كدام پيچيدگي هايي ممكن است داشته باشد اما يك وكيل خبره و يا موسسه ثبت شركت خبره مي تواند به شما در اين راه كمك زيادي بكند.

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۱۹:۰۶ توسط:نكات جديد ثبتي موضوع: نظرات (0)